למרות שבמהלך רוב חודש אוקטובר השווקים נהנו ממגמה חיובית, בשני ימי המסחר האחרונים נרשמו ירידות בשווקים שהובילו את רוב המדדים לתשואה חודשית שלילית. בישראל, על רקע הירידה בחשש מההשפעות המלחמה בלבנון על המשק, שוקי המניות הציגו ביצועי יתר משמעותיים לעומת אלו בעולם.
בהתאם לכך, נכון לסוף אוקטובר המדדים הישראלים מציגים תשואה גבוהה יותר מתחילת השנה מהאירופאים וקרובה מאוד למדדים המובילים בארה"ב.
בעולם, הנתונים הכלכליים תמכו בסך הכל בשווקים הפיננסיים, אם בשל הורדת הריבית של הפד בחודש הקודם, נתונים כלכליים חיוביים באופן כללי או צעדי התמיכה של הממשל הסיני בשווקים המקומיים. בארה"ב דו"ח התעסוקה של חודש ספטמבר הראה תוספת של 254 אלף משרות חדשות ושיעור האבטלה ירד ל-4.1%.
נתוני האינפלציה היו סבירים גם הם כאשר מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר עלה ב-0.2% והביא את האינפלציה לרדת ל-2.4%. אינפלציית הליבה (ללא מחירי האנרגיה והמזון) לעומת זאת עלתה ל-3.3%. לאור כל אלו, ולאחר מספר חודשים במגמת ירידה, התשואות על האג"ח האמריקאיות חזרו לעלות כאשר התשואה לאג"ח לעשר שנים עלתה ב-54 נ"ב לרמה של 4.28%.
לעומת, זאת בגוש היורו האינפלציה ממשיכה לרדת ועומדת כבר על 1.8%, נמוכה מהיעד של ה-ECB לראשונה מאז יוני 2021. בעקבות זאת, ביחד עם נתונים שמצביעים על המשך ההיחלשות של הפעילות הכלכלית ושיעור אבטלה שנותר ללא שינוי, ה-ECB הוריד את הריבית בפעם השלישית בעוד 0.25%, לרמה של 3.25%. ואותת כי גם בהחלטה הבאה, בדצמבר, הריבית צפויה לרדת שוב.
בסין הממשל ממשיך בקו התמיכה במשק דרך צעדים לעידוד הצרכנים לחזור לשוק האשראי והעברת בעיות האשראי והנדל"ן מרמת הממשלות המקומיות לרמת הממשל. למרות זאת, השווקים התאכזבו בסופו של דבר מהתוכנית של הממשל הסיני, בעיקר מכיוון שהיו חסרים בה פרטים קונקרטיים על היקף התוכניות השונות ולוחות הזמנים ליישומן. לפי ההערכות, ללא טיפול שורש לכלכלה הסינית התוכניות שפורטו עד כה רק יעכבו את ההאטה הכלכלית אך לא ימנעו אותה. בסופו של יום, מדד שנגחאי שרשם בסוף ספטמבר זינוק של יותר מ-25%, חזר במהלך אוקטובר למגמה שלילית.
בסיכומו של החודש המסלולים המנייתיים רשמו עליות של 0.3% כאשר הפערים הגדולים בין הקופות השונות נובעים בעיקר מהמשקל השונה של מניות חו"ל בתיק, אשר קיזזו את הרווחים של מדדי המניות בארץ. מסלול עוקב מדד ה-S&P 500 ירד ב-0.9%. לעומתם המסלולים האג"חיים שמוטים בעיקר לשוק הישראלי רשמו ביצועים חיוביים כאשר מדדי האג"ח הקונצרני עלו ב-0.6% ומדדי האג"ח הממשלתיים עלו ב-0.3%.