השנה החדשה נפתחה במגמה חיובית ברוב מדינות בעולם, גם לאחר הטלטלה שיצר DeepSeek בשווקים. ארה"ב המשיכה להציג כלכלה חזקה וסיכמה את השנה עם צמיחה של 2.8%. גם שוק העבודה האמריקאי ממשיך להראות חוזקה כשרשם גידול של 256 אלף משרות בדצמבר ושיעור האבטלה ירד ל-4.1%.
מדד המחירים לצרכן העלה את האינפלציה השנתית חזרה לרמה של 2.9% בעוד אינפלציית הליבה לפי מדד ה-PCE נשארה על 2.8%. לאור כל אלו בפד החליטו להשהות את תהליך הפחתות הריבית והיא נשארה ברמה של 4.25%-4.5%. בנוסף בפד חזרו להדגיש כי הם החשש מהאינפלציה עדיין נוכח, ולכן מעריכים שתהליך הפחתות הריבית יהיה איטי יותר ואולי אף קצר יותר משצפו. בעקבות כך שוק האג"ח האמריקאי מגלם כיום רק שתי הפחתות ריבית של רבע אחוז כ"א עד לסוף 2025.
לקראת סוף החודש מודל הבינה המלאכותית הסיני DeepSeek פרסם כי הוא הצליח לייצר מודל שפה בעל ביצועים דומים לאלו האמריקאיים אך בפיתוח יעיל וחסכוני יותר, מה שיצר טלטלה בשווקים וירידות חדות במחירי המניות הקשורות לתחום ה-AI והתחומים הסובבים. על אף שחלק מהירידות כבר קוזזו מאז, אין ספק שהחשיפה של DeepSeek מהווה נקודת מפנה בתחום. אך מעבר לחברה אחרת, בסין נרשמו ירידות חדות בשוקי המניות ובתשואות האג"ח, שירדו והגיעו לרמות שפל היסטוריות בכל הטווחים. הניסיונות של הממשל לתמרץ את הצמיחה ע"י הצפת הבנקים באשראי שמתנקז לשוקי האג"ח, לצד נתונים כלכליים חלשים שמלמדים שסין עוד מתקשה להתאושש (למרות צמיחה של 5% בתוצר) והאיום של טראמפ במלחמת סחר, מרמזים כי סין לא תמשיך לצמוח בקצב שהשוק התרגל אליו.
בישראל, הפסקות האש בצפון ובדרום תמכו בשוק ההון המקומי, וזה המשיך בחודש נוסף של עליות. השינוי במצב הביטחוני השתקף בגירעון הממשלתי שירד בסוף השנה ל-6.9% מהתוצר, וגם בעדכון תחזיות הצמיחה של בנק ישראל ששופרו כלפי מעלה (4% ב-2025, 4.5% ב-2026). תחזית האינפלציה עודכנה כלפי מטה ל-2.6% בסוף 2025 ואחריו היא צפויה להתקרב למרכז היעד של בנק ישראל. עדכון זה קיבל חיזוק ממדד המחירים לצרכן שהפתיע כלפי מטה וכך נרשמה בסוף השנה אינפלציה נמוכה מהציפיות (3.2%). לאור כל אלו בבנק ישראל בחרו להשאיר את הריבית ברמה של 4.5%, אך העבירו מסרים אופטימיים כולל עדכון תחזית הריבית שכוללת הפחתת ריבית בהיקף של בין 0.25% ל-0.5% עד סוף השנה.
כאמור, השנה נפתחה בצורה חיובית בשווקים כאשר התשואה הממוצעת בכל המסלולים עמדה על 1.3%. לאור הירידות החדות במניות הטכנולוגיה והתחזקות השקל שקיזזה רווחי הון מחו"ל המסלולים המנייתיים רשמו תשואה עודפת וסיימו בתשואה ממוצעת של 2.6%. גם מסלולי פנסיה לבני עד 50 רשמו תשואה ממוצעת עודפת החודש על פני מסלול עוקב S&P 500 (1.4% לעומת 1.3% בהתאמה). המסלולים מוטי האג"ח רשמו גם הם פתיחת שנה חיובית.
סיכום הערכת התשואות במסלולים השונים בגמל ובפנסיה