חודש אוגוסט היה תנודתי מאוד בשווקים. בשבוע הראשון של החודש נרשמו ירידות חדות בכלל המדדים ברחבי העולם. בעוד שבארה"ב, אירופה וישראל נרשמה התאוששות והחודשים נסגרו בעליות שערים, סין ויפן רשמו חודש נוסף של ירידות שערים.

בארה"ב הפד מכין את הקרקע לתהליך הפחתות הריבית שצפוי לצאת לדרך בחודש ספטמבר. היו"ר פאוול ציין במספר הזדמנויות לאורך החודש כי הסיכונים האינפלציוניים פחתו באופן משמעותי ושאין עוד סיבה להמשיך ולהקשות על הכלכלה. כעת נשארה פתוחה שאלת קצב הפחתות הריבית. בעוד שהעלייה בשיעור האבטלה בתחילת החודש ל-4.3% יצרה חשש שהמשק האמריקאי כבר בעיצומו של מיתון, האינפלציה שממשיכה במגמת הירידה ועומדת על 2.9% ונתונים טובים שפורסמו לאורך החודש החזירו את הביטחון של המשקיעים כי פני הכלכלה רק להאטה, וכי קצב הפחתות הריבית לא יגיע להפחתה של 1% עוד בשנת 2024 כמו שתומחר בשוק האג"ח.

ביפן הבנק המרכזי העלה את הריבית ב-0.15% והיא עומדת כעת על 0.25%, הרמה הגבוהה ביותר בה היא הייתה מאז 2008. העלאת הריבית והתחזקות הין לרמתה בה היה בשנות ה-90 הניבו הפסדים למשקיעים בשיטת הקרי טרייד (Carry trade) ואלו מיהרו לסגור את הפוזיציות. שיעור החשיפה הגדול לשיטה זו תרם לירידה של 19.3% במדד ניקיי בשבוע אחד.

בישראל האינפלציה חזרה אל מעל ליעד של בנק ישראל ועומדת על 3.2%. המחסור בעובדים בענפי הנדל"ן והחקלאות, יחד עם המשך הקפאת הפעילות של הטיסות הזרות מישראל, צפויים לשמור עליה מעל ליעד גם לתוך שנת 2025. לאור כך, ולאור

הסיכונים האינפלציוניים שהתגברו בסביבה גיאו-פוליטית נפיצה וללא תקציב ותוכנית פיסקלית להורדת יחס החוב-תוצר בשנים הבאות, בנק ישראל השאיר את הריבית ברמה של 4.5% והיא צפויה להיוותר ברמה זו לפחות עד לסוף הרבעון הראשון של 2025, גם בתרחיש האופטימי. נתוני התוצר של הרבעון השני משקפים גם הם את הפגיעה הכלכלית במשק כאשר הצמיחה הכללית עמדה על 1.2% (בחישוב שנתי) אך ניכרת פגיעה במנועי הצמיחה של המשק. הייצוא התכווץ ב-8.3% וסעיף ההשקעות רשם גידול מזערי של 1.1% בחישוב שנתי. התוצר של הסקטור העסקי, אשר מלמד על הפעילות העסקית הריאלית במשק, ירד ברבעון השני ב-1.9% בחישוב שנתי.

לאחר כל אלו, השווקים סגרו חודש כללי חיובי. המסלולים המנייתיים רשמו ביצועים דומים יחסית וסיימו את החודש בתשואה ממוצעת של 1%, כאשר גם החודש נרשמה תשואה עודפת לתיקים בעלי משקל גבוה יותר למניות מקומיות. מסלול עוקב מדד ה-S&P 500 ירד ב-1.4%, למרות התשואה החיובית שנרשמה במדד עצמו, וזאת לאור היחלשות הדולר. המסלולים האג"חיים רשמו ביצועים עודפים כאשר מדדי האג"ח הקונצרני והממשלתי עלו ב-1.3% ו-1.2% בהתאמה.

 

סיכום הערכת התשואות במסלולים השונים בגמל ובפנסיה

provident funds markets august 2024 01

 

provident funds markets august 2024 02

 

האינפלציה בישראל שוב במגמת עליה, וחצתה את הרף העליון של בנק ישראל

provident funds markets august 2024 03


סקירות אלה מובאות כשירות מידע בלבד, על ידי אגם לידרים (ישראל) סוכנות לביטוח (2003) בע"מ ("אגם") ומיועדות להעשרה בלבד, ואין לעשות בהן שימוש מסחרי או אחר כלשהו. מסמך זה מבוסס על מידע פומבי וגלוי לציבור, אין לראות בו משום הצעה או עצה או ייעוץ או הדרכה או חוות דעת לעניין ביצוע או הימנעות מביצוע פעולה כלשהי, ובפרט בתחומי ההשקעות. המידע אינו מהווה מצג או הבטחה וכל הסתמכות עליו או שימוש בו יהיו באחריות המשתמש בלבד. יובהר, כי אגם אינה מתחייבת לעדכניות, נכונות, שלמות או מהימנות המידע ואינה אחראית לכל ליקוי, שגיאה, השמטה או אי דיוק שנפלו בו. המידע אינו מהווה חלק משירותי סוכן הביטוח הפנסיוני של אגם המפוקחים על ידי רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, ואינו מהווה תחליף לקבלת שירות ייעוץ/שיווק השקעות ו/או ייעוץ/שיווק פנסיוני על ידי בעל רישיון המותאם לאדם.

יובהר, כי אגם הינה חברה מקבוצת הפניקס חברה לביטוח, ולאגם או לחברות הקשורות עמה עשוי להיות מעת לעת עניין במידע המובא.

לקבלת הצעה

טעות בשם, יש להזין 2 תווים לפחות (עברית בלבד)
טעות במייל, חסר @ או סיומת
טעות במספר הטלפון, בדקו שוב
שדה חובה
Invalid Input
`