בתקופת חל"ת, כאשר לא משולם שכר לעובד, אין חובה לבצע הפקדה פנסיונית.

במאמר הקודם התייחסנו לאופן דיווח מעסיק על הפסקת תשלומים עקב חל"ת ורציפות הכיסוי הביטוחי בתקופה זו.
הפעם נתייחס למצב בו המעסיק מעוניין לבצע הפקדות פנסיוניות עבור עובד שנמצא בחל"ת או להעניק לעובד הטבות נוספות כגון: שימוש ברכב או טלפון.

במענה לסוגיה זו נתייחס לשני היבטים:
ראשית, מבחינת ביטוח לאומי, וזאת על מנת לוודא שאין פגיעה בזכות העובד לדמי אבטלה במקביל להטבות שכר. שנית, יש לבחון האם תקנות מס הכנסה מאפשרות ביצוע הפקדה פנסיונית בעת חל"ת.

האם עובד זכאי לתשלום דמי אבטלה במקביל להטבות שכר ?

סוגיה זו באה על פתרונה באמצעות סיכום שהושג בין המעסיקים לבין המוסד לביטוח לאומי. ניתן להעניק הטבות לרבות, המשך הפקדות פנסיוניות מבלי שהעובד יפגע בתשלום דמי אבטלה וכל עוד ההטבות מדווחות לביטוח לאומי בהתאם להנחיות.
אופן דיווח ההטבות:
ההטבות הניתנות לעובד במהלך שהותו בחל"ת, ידווחו באתר הביטוח לאומי למעסיקים בקוד 3 או 6, על פי חוזר מעסיקים 1458 מיום 30.06.2015 "הטבות שכר בתקופת חל"ד וחל"ת".

האם מותר לבצע הפקדה פנסיונית שאינה כנגד שכר?

תקנה 19 לתקנות קופות הגמל קובעת את שיעורי ההפקדה של מעסיק ועובד ממשכורתו של העובד. היות וסוגיה זו צריכה לקבל מענה מרשות המיסים בוצעה פניה לנציבות מס הכנסה וזאת על מנת לאפשר הפקדות פנסיוניות בתקופת חל"ת ומבלי שתהא זקיפת מס על העובד. אנו משערים שרשות המיסים תבחן את הנושא מתוך נכונות ורצון להקל על ציבור העובדים והמעסיקים בתקופה זו ומצפים לקבל מענה לסוגיה זו בשבוע הקרוב.

קישורים חשובים

 

אנו נמשיך לעדכנכם בהתפתחויות בסוגיה זו ובעדכונים מקצועיים נוספים.

בכל שאלה נוספת יעמדו לשירותכם רכזי התפעול ומנהלי התיקים.

תאריך נכונות 25.3.2020

  • מודגש בזאת כי המידע האמור אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק מכל סוג שהוא. לקבלת שירותי שיווק פנסיוני אנא צרו קשר עם אגם לידרים לצורך תיאום מול בעל רישיון.

לקבלת הצעה

טעות בשם, יש להזין 2 תווים לפחות (עברית בלבד)
טעות במייל, חסר @ או סיומת
טעות במספר הטלפון, בדקו שוב
שדה חובה
Invalid Input
`